Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009?! - Miért is ne?

2009.02.16
Sokan gondolkodtam, hogy mivel segítsek elütni a holtszezont, és végül arra jutottam, írok egy rövid áttekintőt, az elkezdett projektekről.

 

 

2009. Új év, új évad. Ahogyan lenni szokott. Vagy mégsem..? Na ezen hosszasan lehetne vitatkozni, mivel az idei évadkezdet mégis csak más lesz, mint a többi. Ez nem másnak köszönhető, mint a rengeteg szabálymódosításnak, amelyet az FIA és a csapatok eszközöltek a sportág gazdaságosabbá és jövedelmezőbbé tételéhez. Ennek következtében átszabták az autókat is, így a csapatoknak gyakorlatilag a nulláról kellett kezdeniük a tervezési munkálatokat, ami akár egy új éra kezdetét is jelentheti.

A legszembetűnőbb változás az autók aerodinamikáján ment végbe, de visszatérnek a slick gumik, valamint idéntől használható a KERS is. A szabályváltozás természetesen kihívás elé állítja a modellezőket is, mivel teljesen új modelleket kellett készíteniük. Ennek ellenére meglepő gyorsasággal készülnek a modifikációk, és szivárognak ki újabbnál-újabb képek. Ezek közül válogattam össze egy csokorral. Csapjunk hát bele.

Ferrari F60 (by Racervieh)A múltkori rövidhíres cikkben már tettem be képet a készülő autóról, most hoztem újabbat, amin természetesen már kifejlettebb a 3D modell is... Az autó jól halad, ha minden oké, szerintem hamarosan hallunk majd még felőle.

McLaren MP4-24 (by Spoony)Természetesen a címvédő csapat a virtuális világban is az elsők közt kell hogy legyen, ami úgy tűnik meg is valósulhat, mivel Spoony egy hét alatt ledarálta gyakorlatilag a modellezés 60%-át. Már csak a szárnyak és a cockpit belső részeinek kidolgozása hiányzik, aztán mehet is festésre.

Renault R29 festés (by DaiMOn)Na ja... mint látszik ezt én csinálom. Igazából nem egy high-concept ötlet. Mindössze a Vass által készített F1.09-esre készítek egy Renault festést, kihasználva a két autó formabeli hasonlóságait... Ha kész lesz és lesz rá érdeklődés kirakom majd ide is.

Toyota TF109 (by Dutch Can)Idén feltűnt ez a Dutch Can nevű srác, aki elkezdte modellezni a 2009-es autókat. Elsőként készített egy Ferrarit, ami hát finoman szólva elég kockásra sikerült, de egye fene én ilyet sem tudnék. Azután a tapasztaltabb modellezők ellátták ötletekkel az úriembert, aki másodszorra a Toyotát készítette el, ami azért már fényévekkel jobbra sikerült, Azért még van hova fejleszteni, de kezdetnek nem rossz. Itt a helye...

Ezenkívül természetesen több amatőr próbálkozás is van, de az eredményük eddig nem számottevő... Ha érdemeleges dolog lesz majd jelzem.